Sizifov put popločan estradnim zasjedama

Ponosan na svoj prebogati priredbedastoćni fond!

25. rujna 2007. / Promocija zbirke pričica "Prodane dušice" u Booksi

"Estradizacija hrvatske književnosti u punom je jeku", rekao je kritičarobnjak tada još živog Radija 101 o promociji ove zbirčice! Uau! Bio sam izvan sebe od sreće! Ni kriv ni dužan, prikrpao sam se hrvatskoj književnosti!

11. prosinca 2009. / Majičin dan (Dan majica) u Booksi

Zbog počinjenja raznoraznih verbalnih delikata, u prosincu 2009. osuđujem tridesetak svojih originalnih majica na štrik iliti smrt vješanjem. Kazne su izvršene po kratkom postupku na licu mjesta, odmah po čitanju presuda.

30. ožujka 2013. / Usvajanje Jajamajčanskog zekonika u Booksi

Jajamajčanski zekonik, visokokoleričan obrok dogodovština Zeke & Jajeta koji se sastoji od masnog a neslanog zečjeg vica, kolesterolade od smežuranih jaja i deserta, tipfelertorte ukrašene trulim pravopisanicama (one su modni dodatak i nisu za jelo!) dana 30. ožujka 2013. mogao je u Booksi dobiti svak onaj koji je položio sljedeću zakletvu: "Obećavam da ću praštati svaku pravopizdariju, svaku stilsku figuru degeneris ili tipfelatio te se neću naslađivati na besmislasticama! Tako mi bog pomogao svariti Jajamajčanski zekonik!"

Promotivni letak za Jajamajčanski zekonik

Vjerovali vi ili ne, usvajanje se doista odigralo u Booksi, a do snuždene FB stranice Jajamajčanskog zekonika kojom još uvijek upravljaju Zeko & Jaje možete stići krenete li ovom poveznicom.

30. listopada 2015. / Predstavljanje Zvižduka s Fejsbukovca u Booksi

Zvižduk s Fejsbukovca – isPad kreće u napad! Nakon knjige nad knjigama i stoljeća čekanja, svijet je najzad bio spreman i za neviđeni literarni isPad, knjigu pod knjigama – Zvižduk s Fejsbukovca! Ali… To nije sve(to)! Za razliku od knjige nad knjigama, u knjigu pod knjigama vjeruje samo njezin autor – Denis Giljević! Knjiga je u produkciji Džaba the fARTa, tajnog društva za poticanje, provedbu i promicanje besplatnih krekreativnih kerefekalija, nasta(ja)la između 2007. i 2015. godine, prije nove ere budalaština, a sadrži pregršt biranih statusa, nebiranih riječi, bizarnih pjesmuljaža, fotodopingiranih montaža, neslanih šala, neslavnih priča i koječega drugog. U skladu sa zahtjevima informatičkog doba i bjelosvjetskog dizajna, Zvižduk s Fejsbukovca stigao je na svijet u obliku isPada naspram kojeg Appleova spravica izgleda kao podloga za niš! Za razliku od svega dosad viđenog, Giljevićev isPad ili ako hoćete Facebook Reader ili ako želite Zvižduk s Fejsbukovca, u estradizirani književni prostor (čemu je, prema biranim riječima književnih kritičara Radija 101 i sam pridonio daleke 2007. godine promocijom zbirke pričica Prodane dušice) uštrcava jedinstvenost – niti jedan primjerak nije isti, kako u formi tako i u sadržaju! Svaki Zvižduk s Fejsbukovca ima dodatak po kojem je jedinstven, a ako i nije, jedinstvenim će ga učiniti sadržaj koji biraju isključivo budući vlasnici ovog čuda Giljevićeve raspojasane prirode i lošeg društva! Kako bi lansiranje isPada prošlo u najboljem redu, stručnjaci Džaba the fARTa pripremili su na vrijeme i pogonsko gorivo Zvižduka s Fejsbukovca, riječi i slike koje su upakirali u revolucionarnu inačicu softvera za književne isPade – readware! A u Zvižduk s Fejsbukovca možete instalirati zavidan broj readwarea veličine između 10 i 80 araka (kapacitet Giljevićeva isPada je 1 kiloarak papira).

Kompletnu povijest projekta Zvižduk s Fejsbukovca možete pronaći na sluđenoj FB stranici!

27. ožujka 2021. / UPOZNAJTE (PRAVE) VJESNIKE PROLJEĆA (ispred Bookse)

27. ožujka 2021. mogli ste se prikrpati Denisu Giljeviću (aka Ievgeniju Childsu), ishlapjelom kvaziperformeru i najgladnijem krpelju na savršenom tijelu hrvatske književnosti, i provjeriti koliko znate o PRAVIM vjesnicima proljeća - majicama kratkih rukava! Poneku ste i ubrali. Na događaju se ništa nije prodavalo osim možda zrnca pseudopameti. Ali i to je upitno. Povod za ovu čudnovatu zgodu šegrta Ishlapića bila je navala proljeća sa svih strana - jurnulo je redovno proljeće, tucet ih je prohujalo od proglašenja Majičina dana i prateće priredbe, a i ishlapjelom Giljeviću na prozor je kucalo pedeseto proljeće! Ako ste izašli u grad i spontano nabasali na čudnovatog klaunaša Giljevića imali ste priliku: - naučiti da jedna majica ne čini proljeće - uvjeriti se da majica ne pada daleko od stabla - naučiti kako se i kada beru zrele majice - provjeriti svoje znanje o pravim vjesnicima proljeća i možda ubrati jednog Kako bi se reklo u doba dok su se još kina zvala Kozara, Sloboda ili Partizan - nije bilo predstave. Samo stabalce na kojem rastu majice i šumar koji ima šumu majica na dlanu - Denis Ievgenij Childs Giljević! Rast stabalca plitkim džepom pokrivala je web straničica Giljotina.com i njena divizija za mnogo blesaste majice, GiljoT-shirts. Udruženje za promicanje krekreativnih sprdARTčina, Džaba the fART, bilo je odgovorno za duhovno pokroviteljstvo i držanje svijeće. Svi vjesnici proljeća koje ste mogli vidjeti, dotaknuti, upoznati i/ili ubrati izrasli su na www.termotisak.hr

21. svibnja 2022. / SVE, ALI NIŠTA: SISTEMATSKI PREGLED SVAŠTARALAŠTVA I POSLJEDNJI ISPRAĆAJ SNOVA DENISA GILJEVIĆA

Megalomasni projekt SVE, ALI NIŠTA: sistematski pregled svaštaralaštva i posljednji ispraćaj snova Denisa Giljevića, događaj je koji se nije smio propustiti – predstavljena su sva djela, nedjela, zlodjela i poludjela Denisa Giljevića! Na pladnju je bilo knjižurina, pričvjesaka, flaširanih pjesmuljaža, fenomentalnih majica i drugih bakrača, puno Denisa Giljevića i malo posjetitelj(ic)a! Bilo je igara za narod, bilo je tog dana u Bookari svega… Uglavnom, totalno svaštaralaštvo, umobombolni nered epskih razmjera, apokalipsa zdravog razuma!

18. rujna 2022. / SVE, ALI NIŠTA 2: SVAŠTANEŠTAŠLUK NA KVADRAT

Sistematski pregled svaštaralaštva Denisa Giljevića na kvadrat, a bogami i na otvorenom! Priredbeštijica se održala u sklopu Projekta Ilica: Q'ART - BUJAN RUJAN! Posjetiteljicama i posjetiteljima ove priredbajke sve Giljevićevo bilo je servirano free, džabalesku, besplatno - ako su oni tako odlučili!

Promotivni plakatić s poveznicom na isluženu FB stran(put)icu

MALI POGLED U KRISTALNO JASNU ZABLUDUĆNOST

DD.MM.202Y. / VEČERAS SAM VAŠ(AR)

Nakon par dobrih vijesti iz literatne zone u studenom 2022. (upad u zbornik književne fantastike “Iza uma II” i proboj u finale natječaja za kratku priču-satiru Slavko Kolar), na vrata su mi opet pokucale dvije zamamne sestre, želja za paradiranjem i volja za glupiranjem. Odmah sam ih uveo u svoju kuću za piskarala bez temelja i krova, počastio ih svojim morskim idejama pa smo svi zajedno, opijeni slatkom mišlju kakvu može pobuditi samo najbolja mišljivovica, zaključili da je vrijeme za novi cirkus u gradu! Našem smo čedu odmah nadjenuli i ime: Večeras sam vaš(ar). Bila bi to, onako okvirno, večer promocije najslađe zbirčice na svijetu, “Mali Mak i ja? To!” u novom formatu, večer mojih izlizanih fora upakiranih u novi celofan, večer prodaje tuđe pameti i mojih rekreativnih sprdARTčina, večer ubožićnih darova, sve u svemu, dobra večer! Naravno, još nemamo niti domaćina koji bi nas prigrlio niti datum izvedbe. Nas troje mislili smo da bi najbolje bilo cirkus napraviti u vrijeme odigravanja finala Svjetskog prvenstva u nogometu, ali taj je voz prošao. Čekamo novi vlakić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)