Jedan službeni put i par krivih putova

Godinama, (iz)lagao sam se još i uz ovaj nakot:

Prodane dušice, naslovnica

2007. godine rođeno je klupko priča  “Prodane dušice”, jedino samostalno zakonito čeljade Giljevićeve literaraturističke naslade (a može i naklade!)

2015. godine, kao s Čmarsa, na pamet Denisu Giljeviću pada kulturobno-izbezumjetnički  koncept “Zvižduk s Fejsbukovca”, čudnovati konglomerat priča, aforizama, foromontaža i šatatijaznamčegasvene, sve u svemu i ništa u ničemu, sve same fejzbučne literatolomije bez pramca i krme!

Zvižduk s Fejsbukovca vrlo je neobična knjiživotna forma na pragu izumiranja (ostalo je svega par živućih primjeraka)

2018. godine svoj prvi oblik dobiva zbirka priča “Mali Mak i ja? To!”, možda i najslađi pričvajz ikad uzgojen u Giljevićevoj krekreativnoj močvari.

Prvi (nepre)poznati oblik života zbirke
Posljednja (nepre)poznata životna forma zbirke
Pjesmuljator i njegova pjesmućkalica, "Srok od banane"

2021. godine Denis Giljević iscijedio je “Srok od banane”, zbirku pjesmuljaka odnosno  pregled svoje besramne rimoslavne prošlosti.

2021. godine zabilježeno je pojavljivanje “Iskr(ivlj)ene pričeljadi”, pričvarnice u kojoj se okupljaju istinite priče cijepljene prvom, drugom i trećom dozom fantazije.

U "Iskr(ivlj)enoj pričeljadi" uvijek će se prepoznati onaj tko čita!
Zlatno ruho "Švorcvaldskog siromaharadže"

2020. godine na scenu stupa “Švorcvaldski siromaharadža”, zbirka priča čije stranice autor izrabljuje kako bi lutao kapitaliteraturnim stranputicama.

2017. godine Denis Giljević iz zadnje klupe u prljavu igru ubacuje Pričvjeske, pričuljke na komad(u lančića s prstenom), univerzalne spojeve nepotrebnog i beskorisnog, priče i najčešće kineske igračkice (na kraju lanca).

Pričvjesak u akciji
Jajamajčanski zekonik u muzejskom okruženju

2017. godine temelje zdravog razuma Denisa Giljevića zatresao je “Jajamajčanski zekonik”, književna tvorevina nenormalnog oblika, pomalo svetogrdni nakot dogodovština jednog zeke i jednog jajeta.

Tko sije drek, žanje "(Kao) drek na šibici"!

2020. crijevni paraziti u mozgu autora osmislili su i istisnuli u stvaran svijet “(Kao) drek na šibici”, sirotište priča u kojem su zbrinuti samo pričuljci majušne porođajne mase (manje od soma i osamsto znakića). Knjižica veličine kutije dugih šibica u pravilu se u urbanim sredinama pojavljuje u ugodnom društvu majice kratkih rukava.

Idejno rješenje naslovnice ili prvi mačić

2022. godine tintara autora nekontrolirano se puni idejom o ujedinjenju svih literarno-estradnih ludorija u jednu, apsolutnu, konačnu, kapitalnu   ludost – zbirku svega i koječega natočenu na malo deblji prutić sa sposobnošću pamćenja spisdarija i drugih fARTističkih kerefeka. Iako zamišljena kao standardna knjiga, znači, mrtvo slovo na papiru, misao se materijalizirala kao plišana mačka o čiji je rep okačeno kompletno stvaralaštvo Denisa Giljevića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)