VJERUJ ROĐENDANAJCU KAD VIJESTI DONOSI…

Uskoro će me po glavi, sredinom svibnja, opaliti pedeseta. Pa razmišljam o nekoj proslavi. Zapravo, prije će to biti neka amaterska slava, ali decnotdpoint.

Koroništavilu unatoč, volio bih odraditi tu svoju neslavnu slavu na otvorenom, na terasi nekog kafića koji me je voljan primiti. Razmišljam pomalo i o nekom programu… Zapravo, prije će to biti neki amaterski gram, ali ipak, nadam se, gram veselja, darivanja, možda i dobrote…

U grubim crtama, pozvao bih sve kompiće i frendićke na terasu na kojoj bih visio odabranog datuma, ako situacija dopusti, recimo, između 15 i 21 sat. Kad kapnete, kapnete. Rođendan bi ionako, s obzirom na situaciju, bio tekući, promenadnog tipa.

Nebo mi nije granica kad su u pitanju pare pa bih sve alkoholne pare provjetravao do neke meni prihvatljive svotice (još moram izračunati koliki će taj svotuljak biti). Jebi ga, nisam ni MacKenzie Scott ni Jeff Bezos.

U sklopu te svoje amaterske slave pod vedrim nebom organizirao bih i branje do deset majica iz vlastita uzgoja. Jedini uvjet bio bi da, znani ili neznani gosti, riješe kviz. Pa tko zna znanje – besplatno branje!

Uz to bih podijelio i par zbirčica svojih djetinjasto-dječjih priča, ‘Mali Mak i ja? To’. Peto, rođendanajsko izdanje spomenute zbirke već proizvodim ritmom od jednog primjerka dnevno (ali imajte na umu da ne proizvodim svaki dan ;-)). Brijem da će do svečanog trenutka naklada dosegnuti X ≤ 10 primjeraka.

Također, desetak majica bilo bi dostupno kroz dobrotvornu aukciju. Skupljao bih tom aukcijom pare za nekog kome su potrebn(ij)e (još nisam odlučio što i kako, samo bih volio da to bude konkretna osoba). Za to mogu osigurati još desetak originalnih majica iz vlastita uzgoja. Tu dolazimo do važnog trenutka – ne želim poklone. Sudjelujte u aukciji, ubodite super majice, a ja ću za svaku izlicitiranu majicu dodati još svojih 30 kn. Sav prihod uplaćujem na račun tog nekog odabranog. Uspjela aukcija pod vedrim nebom bila bi mi najljepši poklon ikad!

Svjestan sam da prikupljeni iznos neće spasiti nikog pa ni tog nekog. No možda malkice pripomogne. A ova rođendanska priča, uspije li barem djelomično, spasit će mene. I to je vrijedan motiv.

A u 21 se veseli rastajemo!

Eto. Volio bih da ta moja amaterska slava za pedeseti ispadne baš tako nekako. Nadam se najboljem, nemojte zamjeriti ako ideja propadne. Sve radimo sami, Ievgenij Childs i ja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)