Izvanredno tjedno bacanje oka na krivine i krivice. Uzgred, ima li zainteresiranih za osvajanje majice, kalendara i Giljotina.bona?

Pregled zbivanja započinjemo jednom pritužbom.

Giljeviću, Giljeviću… Mi, narod koji povremeno prati tvoje baljezganje, optužujemo te i osuđujemo! Kakvo je to tjedno bacanje oka na kerefeke koje izvodiš kada odjednom zažmiriš na to oko pa ne vidimo baš ništa?

Nakon nekoliko dana tišine, Ured stranice Giljotina.com oglasio se priopćenjem pomirljivog tona:

Dragi narode, prihvatite u ovo blagdansko doba Giljevićeve najiskrenije isprike. No, kad smo već spomenuli iskrenost, koliko vas je doista zainteresirano za tjedno informiranje o samoubilačkim potezima perom nadripiskarala Giljevića? Jednog čovjeka? Dva? Maksimalno četiri, a to pak može značiti samo jedno – LJUDE ne zanima!

No, Giljević se slaže da ispunimo formu i normu, nadoknadimo izgubljeno. Kad smo već kod gubljenja, Denis Giljević, jedino janje u vučjoj koži u hrvatskom literarnom čoporu, priredio je za vas nešto što se zove

ANEGDOTA O SREĆI (neki su ljudi gube, a neki drugi gube)

Ubacio Giljević motorno vozilo između dvije bijele linije na parkiralištu trgovačkog lanca čije ime počinje s L (a nije Konzum), ispao iz vozila i juri kao lavina (kao lafčina?) prema ulazu u zrelu, vrelu trgovinu. Na pola puta do kliznih vrata, par metara prije prvog bankomata, u neposrednoj blizini parkirnog automata, ugleda Giljević na tlu novčanicu od 20 kuna. Pogleda Gilja desno, pogleda Gilja lijevo, nikoga u blizini nema tko bi je svojatao, tko bi ruku protegnuo i za njom posegnuo. Pogleda naš poet novčanicu opet, a ona, gola kao od banke rođena, namače vodeni žig u lokvici dok joj glava Josipa Jelačića drhturi na neugodnom povjetarcu. Kome maše? Gilji maše, nema kome drugome! Zgrabi Gilja novčanicu brže-bolje i upadne u trgovinu čije ime počinje s L (a nije Spar) kao crna osmica u krivu rupu. Um mu svjetluca ukrašen prigodnom blagdanskom mišlju:

“Koja sreća, pronašo sam dvajs kuna!”

Kićenje uma izazovnom idejom o tračku sreće razdražilo je vražićke u njegovu uhu:

“Da, Giljeviću, možemo se složiti s prvim dijelom tvojeg neverbalnog ispada – koja sreća? Ponavljamo – koja faking sreća?! U trgovini si izgubio dvjesto!”

I to je kraj priče.

KVIZ, PA SMO KVIT. A IMA I SIMBOLIČNIH NAGRADA.

No nije kraj tjednog prenemaganja. Ukratko, marljivi Giljević izradio je u proteklom razdoblju jednu društvenu igru (na koju je ponosan jer mu je prva, a funkcionira!), a kako je nesreća društvena i nikad ne dolazi sama, već se bacio na izradu druge (koncept je gotov, slijedi razrada i testiranje!). Osim toga, a to bi vas moglo najviše zanimati, Giljević je priredio novi nagradni kviz (pa to je i obećao, zar ne?). Kako nagradni kviz podrazumijeva nagrade, Giljević je priredio i njih (vidi sliku!). S obzirom na blagdansko ozračje, nazvat ćemo ih darovi, a Giljevića ćemo nazvati Djedom Mraziljevićem.

Nagrade, nagrade…

Temeljno pitanje nagradnog kviza glasi:

Prva ikad objavljena, službeno opapirčena priča Denis Giljevića, jedine pravopisne greške prirode u hrvatskom književnom staništu, nosi naslov:

a) Kuda idu sivlje dinje

b) Redovi

c) Mein Strumpf

d) Burbonska kuga

Odgovore možete slati na adresu glava-na-panju@giljotina.com do 31. prosinca 2018. Rezultate nagradnog kviza objavit ćemo 2. siječnja, a nagrade dodijeliti sretnicima/sretnicama. Dozvoljen je samo jedan pokušaj (znači, s jedne adrese priznajemo samo jedan odgovor, i to prvi pristigli). Možete, naravno, varati, slati odgovore sa svojih alter-adresa, ali nekako sumnjamo da je vrijedno toga… Priznat ćemo odnosno u bubanj ćemo ubaciti i točne odgovore u komentarima.

Kratki opis nagrada (ako netko nije razumio fotkice):

1. nagrada

Epska majica Zastave naših očeva konfekcijske oznake L, zelena kao žabokrečina, pretpostavimo da je muška.

Majica veličine L, siva kao svakodnevnica, recimo da je muška, s logom stranice Giljotina.com.

Majica veličine XL, crna kao prodana duša, nazovimo je muškom, s otisnutom zekom-pekom Only half fool

Kalendar za 2019., nazovimo ga ženskim jer na njemu pozira slatkorječivi pozer Giljević – glavom, bradom i još ponekim dijelom tijela.

Giljotina.bon u vrijednosti od 20 kuna koji možete iskoristiti ne samo u svim boljim nego – nevjerojatno – u svim svim prodavaonicama na području Republike Hrvatske!

2. nagrada

Majica veličine L, siva kao CV Denisa Giljevića, recimo da je muška, s logom stranice Giljotina.com.

Majica veličine XL, bijela kao majčino mlijeko, tretira se kao muška, a zajebancija na njoj kaže No stresspassing

Kalendar za 2019., nazovimo ga ženskim jer na njemu pozira slatkorječivi pozer Giljević – glavom, bradom i još ponekim dijelom tijela.

3. nagrada

Majica veličine L, siva kao miš u magli, recimo da je muška, s logom stranice Giljotina.com.

1 mišljenje o “Izvanredno tjedno bacanje oka na krivine i krivice. Uzgred, ima li zainteresiranih za osvajanje majice, kalendara i Giljotina.bona?”

  1. Dragi Denise

    Mislim da je odgovor na Vaše pitanje b) Redovi

    Koristim priliku da Vam poželim još puno puno sretnih, zdravih i uspješnih godina .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.