Genuine Croatian Stockholder

Misteriozni znakovi (už)urbane folklorizacije: majica Genuine Croatian Stockholder – pobjeda slučajnog folka nad dobrom forom

Majica Genuine Croatian Stockholder, slučajni je junak grupe Misteriozni znakovi (už)urbane folklorizacije. Majica je trebala biti simbol pušione naroda uvučenog navrat-nanos u igru s dionicama upornim ponavljanjem riječi prinos, kojem ne preostaje ništa drugo nego da, nakon potonuća vrijednosti svojih ulaganja u sva ta silna laganja, utopi tugu u alkoholu (jer narod uvijek poseže za narodnim lijekom).

Majica je htjela, nešto poput onog starog Prljavog kazališta koje je htjelo zvučati kao Rolling Stonesi, ali nije uspjela (baš kao ni Prljavci koji su tada jedva uspijevali zvučati tek kao prljavi raštimani punkeri, a ne Rolići!). A u čemu nije uspjela? Nije uspjela izgledati poput amblema nekog poznatog američkog sveučilišta (samo s hrvatskom simbolikom), što je bila prvotna ideja autora!

Na kraju balade (majica se izgleda i dalje držala puta Prljavaca kao pijana plota!), umjesto da ima štih jednog Yalea ili Harvarda, majica je poprimila obrise primitivnih turbofolk rekvizita s Thompsonovih koncerata! No čim je autor shvatio koliko je šokiran i isprovociran, bilo mu je jasno da je to u stvari to!

Za njenu slučajnu provokativnost na kojoj neizmjerno zahvaljujem briljantnom Nikoli Turajliću (ako sam ja i majka i otac svojih radova, on je ginekolog svjetske klase koji je dobar dio moje musave dječice i porodio!), majici dodjeljujem orden zasluga za izrod što otprilike odgovara ocjeni 8/10

Gdje nabaviti ovo? U Termotisku!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.